Omans SalamAir lanserar direktflyg från Muscat-Bangkok

PRESSMEDDELANDE:

Tjänsten tre gånger i veckan till den thailändska huvudstaden ansluter till den befintliga rutten Muscat-Phuket fyra gånger i veckan.

Bangkok, 20 december 2022 – Det Omanbaserade flygbolaget SalamAir har lanserat en ny direktlinje tre gånger i veckan från Muscat till Bangkok – dess andra destination i Thailand efter Phuket.

Muscat-Bangkok-flygen kommer att fungera på en söndag, tisdag och fredag, med returflygen från Bangkok-Muscat på en måndag, onsdag och lördag.

Det första flyget OV467 avgick från Muscat kl. 18.45. den 18 december och anlände till Bangkok kl. 03.45. den 19 december.

Thailands turistmyndighet (TAT) har i samarbete med partner inom den offentliga och privata sektorn arrangerat en välkomstceremoni på Suvarnabhumi flygplats.

Mr Chaiwat Tamthai, TAT Director Dubai Office, sa "Den nya Muscat-Bangkok-rutten introducerad av SalamAir kommer att hjälpa TAT avsevärt i våra ansträngningar att växa Oman-marknaden till Thailand. Tillsammans med de befintliga Muscat-Phuket-flygen kommer det att erbjuda omanska resenärer både ökad platskapacitet och ruttflexibilitet när de besöker kungariket.”

SalamAir lanserade sin Muscat-Phuket-rutt i december 2019, och under den pre-pandemiska perioden 2019-2020 arbetade TAT nära med flygbolaget för att marknadsföra Thailand som ett föredraget resmål på Oman-marknaden.

Vid introduktionen gick trafiken från Muscat till Phuket tre gånger i veckan; nu har frekvensen höjts till fyra flygningar per vecka som avgår från Omanis huvudstad på en måndag, tisdag, torsdag och lördag.

Samarbetet mellan TAT och SalamAir har inkluderat en familjeresa till Phuket i januari 2020 för resebyråer från Förenade Arabemiraten (UAE), och senast en gemensam säljkampanj som pågick från 1 november till 15 december 2022, för att marknadsföra Thailand i Gulf Cooperation Councils medlemsländer Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten, och även Iran. Denna kampanj var främst inriktad på förstagångsbesökare i Thailand.

SalamAir, som grundades 2016, är ett lågprisflygbolag som flyger till över 30 destinationer runt om i världen från sin bas i Muscat, inklusive Bangkok och Phuket i Thailand. Dess flotta består av Airbus A180neo med 320 säten och A212neo med 321 säten.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.