UPPDATERING: Minst 30 sjömän saknas fortfarande efter att Royal Thai Navy Ship sjönk

Prachuap Khiri Khan –

En omfattande sökning för att hitta minst 30 försvunna sjömän pågår fortfarande efter att HTMS Sukhothai sjönk i en storm i Thailandviken på söndagskvällen.

Först vår tidigare historia:

Ett fartyg från den kungliga thailändska marinen kantrade utanför Bang Saphan-distriktet. 73 besättningsmedlemmar har räddats medan cirka 33 fortfarande är i havet.

Nu till vår uppdatering:

Royal Thai Navy förnekade rapporter om att 10 av de saknade sjömännen hade hittats och en var död. De uppgav att mer än ett fartyg hade sjunkit även om de inte gav några detaljer om andra fartyg.

HTMS Sukhothai, en korvett av Rattanakosin-klassen, kapsejsade utanför Prachuap Khiri Khan vid 11.30-tiden på söndagen, sade marinens talesman amiral Pokkrong Monthatpalin.

De flesta av de 106 besättningarna räddades, men cirka 30-31 av dem var fortfarande på drift. Alla troddes ha flytvästar på sig.

Besättningen var på HTMS Sukhothai på patrull 20 sjömil offshore från Bang Saphan-distriktet, Prachuap Khiri Khan-provinsen, där fartyget kastades runt av höga vågor i det stormiga havet.

Havsvatten började rinna in i korvetten och strömmen gick. Huvudmotorn slutade fungera och fartyget svävade utom kontroll. Fartyget, byggt av Tacoma Boatbuilding Company, i Washington, USA, kantrade sedan runt 11:30 på söndagen.

Sök- och räddningsinsatser från flera fartyg fortsätter.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.