4:XNUMX Stängningstid för nattklubbar i turistområdena uppskjuten på obestämd tid, säger Thailands minister för turism och sport

Nationellt —

Förslaget att tillåta nattklubbar i turistområden att hålla öppet till klockan 4 har skjutits upp på obestämd tid, avslöjade ministern för turism och sport tisdagen den 20 december.

Regeringen har på obestämd tid skjutit upp den föreslagna förlängningen av nattlivslokalernas lagliga stängningstid till 4:2 från XNUMX:XNUMX, enligt minister Phiphat Ratchakitprakarn, som berättade för reportrar efter dagens regeringsmöte.

Han tillade att regeringen sa att den här tiden inte var en lämplig tidpunkt att göra något sådant med tanke på den nuvarande situationen, utan att ge ytterligare detaljer.

Detta inte så chockerande drag kom efter att folkhälsominister Anutin Charnvirakul på måndagen den 19 december förklarade att hans ministerium var bestämt emot förslaget.

Anutin, som är den främsta anhängaren av legalisering av cannabis, gav sin försäkran till ett 50-tal representanter för olika medborgargrupper att han prioriterade allmänhetens välbefinnande och säkerhet mer än den splittrande förlängningen.

Affärssektionen håller dock inte med Anutin eftersom Thanawat Phonwichai, ordförande för University of the Thai Chamber of Commerce, sa att förslaget var värt att pröva eftersom det skulle stimulera ekonomin och förbättra livet för nattlivsarbetare.

"Människor tvingas tjäna mer pengar för att matcha de stigande levnadskostnaderna som elräkningar", sa Thanawat.

För närvarande tillåter lagen försäljning av alkohol i två block: från 11:2 till 5:12 och från 2:XNUMX till midnatt för försäljare, och till XNUMX:XNUMX eller XNUMX:XNUMX för nattnöjesställen, beroende på nöjeszoner.

National Alcoholic Beverage Policy Committee, under ledning av premiärminister Prayut Chan-o-cha, kommer att granska förslaget igen den 22 december. Emellertid är dess promulgering ganska mycket en dröm enligt många analytiker.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.