Phukets största berättelser från den senaste veckan: Turism högsta inkomst, Patong Carnival och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 12 december 2022 till söndagen den 18 december 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En svensk man har överlevt efter att han ramlat från andra våningen på ett hotell i Patong. Polisen hittade inga tecken på störning i herr Svenssons hotellrum, däremot hittades alkoholhaltiga drycker utströdda inne i rummet. I det här skedet tror polisen att det rörde sig om en olycka.

2. En ölbar i Patong hittades utan laglig licens efter klagomål från oroliga medborgare.

Barchefen kunde inte uppvisa ett lagligt tillstånd för baren och ett tillstånd för försäljning av alkohol.

3. Phuket har nått de högsta inkomsterna från turism i Thailand mellan januari och oktober i år.

Toppen av Phuket-turismens högsäsong väntas från jul till nyår, eftersom ryssarna nu leder besökarna.

4. Den årliga Patong-karnevalen pågår för att markera början på Phukets turismhögsäsong.

Patong-karnevalen har återvänt efter att den har ställts in under de senaste åren på grund av Covid-19.

5. En kinesisk kvinna som är på en 1,316 XNUMX dagars visumöverskridande greps efter att sociala medier delat hennes historia om att begära pengar från mestadels utlänningar många gånger på en bensinstation i Phuket.

Hon erkände för polisen att hon var personen i berättelsen på sociala medier och sa att hon inte hade pengar att betala för sin bensin. Hon sa att hon också bad utlänningar om deras bankkonton och hävdade att hon hade för avsikt att betala tillbaka dem senare.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.