Mer än 30 personer uppges fortfarande vara i havet efter att flottans fartyg kantrat utanför Prachua

Prachuap Khiri Khan –

Ett fartyg från den kungliga thailändska marinen kantrade utanför Bang Saphan-distriktet. 73 besättningsmedlemmar har räddats medan cirka 33 fortfarande är i havet.

Den kungliga thailändska marinens amiral Pokkrong Monthatpalin rapporterade i morse (19 december) att korvetten HTMS Sukhothai flotta fartyg kapsejsade i natt runt 11:30 (18 december) på grund av starka vågor som fick det att lista upp på sidan. Vatten som läckte in i båten orsakade ett elektriskt fel och strömavbrott, enligt Royal Thai Navy. Fartyget sjönk kort därefter. 73 marinofficerare har räddats medan 33 fortfarande är i havet. Fyra av de räddade ska ha skadats allvarligt med skador som brutna ben och större blodförluster.

Den exakta platsen för kapsejsningen var cirka tjugo nautiska mil utanför Bang Saphan-distriktet i Prachuap Khiri Khan. Incidenten hade börjat runt 5:16 igår, den 18 december, när havsvatten först började komma in i Sukhothai. Motorn stannade och strömavbrottet ägde rum runt 6:17, och räddningsfartyg började röra sig till platsen för Sukhothai. Klockan 19:56 lutade Sukhothai till 45 grader och vid 21:03 lutade Sukhothai till 80 grader. Livflottar och båtar började sättas in och vid 11:46 hade Sukhothai officiellt sjunkit. Bogserbåtar från Bang Saphan hjälpte omedelbart till med att rädda människor från havet. Räddningsarbetet fortsatte under natten.

Fartyget var på väg till Chonburi för att delta i en minnesceremoni för att markera 100-årsdagen av prins Abhakara Kiartivongse, prins av Chumphon, som är "den thailändska flottans fader".

En räddningsoperation som involverade HTMS Angthong, HTMS Bhumibol Adulyadej, HTMS Kraburi och fler inleddes sent i går kväll och fortsätter under hela dagen. Disaster Prevention and Mitigation Area 4 är nu involverat i återhämtningsoperationen såväl som på land och ger hjälp till sjömän som förts i säkerhet.

Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha har sagt att han skulle vilja ge uppmuntran till alla förlorade trupper och hoppas att den kungliga thailändska marinen kommer att kunna hjälpa till att hitta alla de som fortfarande saknas.

Det här är en berättelse under utveckling och vi kommer att ge mer information när de släpps.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.