Ett fjärde havssköldpaddsbo i läder som innehåller 138 ägg har hittats på en strand i Phang Nga

Phang Nga –

Totalt 138 havssköldpaddsägg i läder har hittats i ett fjärde bo på en strand i Phang Nga, norr om Phuket.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de underrättades om spår av havssköldpaddor från en lokal invånare vid Khao Pi Lai Beach i Kok Kloi, Takua Thung-distriktet förra veckan. De inledde sedan ett sökande efter boet.

Igår (18 decemberth) tjänstemän fann leatherback havssköldpaddsboet innehållande totalt 138 ägg med 116 av dem som är fertila ägg. Äggen har flyttats till ett säkert område i närheten på grund av oro för skador från vädret.

Ett tredje havssköldpaddsbo av läder med ägg hittades på en strand i Phang Nga.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.