Återhämtning av turistnäringen i Phuket står inför stora hinder för personalbrist

Phuket -

Företag i Phuket uppmuntras att ta emot fler deltidsarbetare för att hjälpa till att lindra bristen på arbetskraft inom öns turistindustri.

Enligt arbetsmarknadsminister Suchart Chomklin blir bristen på arbetskraft allt mer uttalad när företag snabbt återhämtar sig efter tre år av stängning på grund av den globala pandemin. Minst 17,000 8,772 arbetare krävs för att möta efterfrågan, med 405 XNUMX anställda som rapporteras vara akuta på XNUMX anläggningar.

Arbetsministeriet har uppmanat företag att erbjuda fler deltidsjobb till individer som studenter eller äldreboende. Universitetsstudenter från angränsande provinser uppmuntras också att söka som deltidsarbetande på ön. Myndigheterna vädjar samtidigt till Phuket-invånare som arbetar någon annanstans att återvända hem för att hitta arbete.

Suchart sa att ministeriet kommer att hålla en jobbmässa i centrala Phuket den 27 december för att rekrytera fler personer för anställning på ön. För att garantera att anställningsannonser når sina avsedda mål kommer ministeriet att börja dela lediga jobb på ön via Phuket Provincial Employment Offices Facebook-sida och ministeriets officiella Line-chattgrupp.

Jobbmöjligheter kan hittas på DoE:s webbplats eller genom att ladda ner applikationen "Thai Mee Ngan Thum".

KÄLLA: NNT

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.