Phuket högsäsong för turism väntas över jul och nyår, Rysslands toppturismmarknad

Kata Beach

Phuket -

Toppen av Phuket-turismens högsäsong väntas från jul till nyår då ryssarna leder besökarna.

Presidenten för Southern Thai Hotels Association, Sueksit Suwannadissakun, sa till Phuket Express: "Phukets turism har förbättrats sedan början av oktober. Cirka 57 procent av hotellen i Phuket öppnade igen i oktober och i november var det 70 procent. Vi räknar med att under jul och nyår kommer 80 procent av hotellen i Phuket att öppnas.”

"24 decemberth, 2022 till 5 januarith2023 kommer att vara toppen av turismens högsäsong, den första sedan 2019 på grund av Covid-19-restriktioner.” tillade Mr. Sueksit.

"De främsta turisterna är nu ryssar, vilket är cirka 25 procent av det totala antalet besökare, för det andra följt av indier med 12 procent, och slutligen singaporeaner och australiensare med 6 procent. Dessa fyra grupper av turister utgör nästan hälften av den totala turistmarknaden i Phuket. De flesta andra är européer som de är under vintersäsongen och därför gillar de att besöka Phuket för det varma vädret och stränderna”, förklarade Mr. Sueksit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.