108 havssköldpaddsägg i läder hittades på Phuket Beach

Phuket -

108 havssköldpadda i läder hittades på Mai Khao Beach i Thalang.

Herr Sorasak Rananan, chefen för Sirinat National Park, berättade för Phuket Express att de underrättades från en lokal i dag (11 december)th) om äggen och sa att han såg spår av en stor havssköldpadda på Mai Khao Beach nära ett hotell.

Nationalparkens tjänstemän gick till Mai Khao-stranden för att hitta spåren av en stor havssköldpadda i läder som var cirka 180 centimeter bred. Totalt hittades 108 ägg i boet och 79 är fertila ägg. Äggen flyttades till ett säkert område vid Nai Yang Beach i närheten.

Samtidigt ett tredje havssköldpaddsbo av läder med ägg hittades på en strand i Phang Nga, norr om Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.