Thailands premiärminister är ordförande för "Amazing Thailand 10 Million Celebrations" på Suvarnabhumi flygplats

PRESSMEDDELANDE:

Thailand nådde sitt mål för internationella ankomster för 2022 idag, den 10 december, med firande på viktiga flygplatser och gränskontroller för att välkomna passagerare som anländer till kungariket i ögonblicketoss dag.

Bangkok, 10 december, 2022 – Thailands premiärminister general Prayut Chan-o-cha ledde välkomstceremonin "Amazing Thailand 10 Million Celebrations" på Suvarnabhumi Airport, en av ett antal viktiga flygplatser och gränskontroller som håller viktiga händelser för att markera turistankomster från hela världen som når 10 miljoner mark – målet för 2022.

Premiärminister Prayut sa "På uppdrag av den thailändska regeringen, det thailändska folket och thailändska entreprenörer inom rese- och turismbranschen, vill jag hälsa alla besökare varmt välkomna. Jag hoppas att du tar tillfället i akt att uppleva Thailand i många aspekter, inklusive charmiga traditioner och kultur, vacker natur och härlig mat. Det thailändska folket är redo att vara en bra värd för alla resenärer som är gäster i Thailand.”

Att nå 10 miljoner besökare före årets slut är ett tydligt tecken på besökarnas förtroende för Thailand som ett föredraget turistmål, och symboliserar kungadömets väletablerade status som en av världens mest populära semesterorter.

HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport, sa "Målet på 10 miljoner ankomster 2022 har uppfyllts, vilket utlovades till den thailändska regeringen. Det är en milstolpeprestation som återspeglar den framgångsrika återuppbyggnaden av Thailands turistindustri, en prestation som har kommit till stånd genom samordnade ansträngningar från alla intressenter inom den offentliga och privata sektorn.”

Mr. Phiphat lyfte fram hur Thailands noggrant planerade färdplan mot en fullständig återöppning för internationell turism den 1 oktober 2022, hade börjat med lanseringen av Phuket Sandbox i juli 2021 och kulminerade i dagens milstolpe på 10 miljoner ankomster.

Kampanjen "Visit Thailand Year 2022-2023: Amazing New Chapters" låg i spetsen för turistindustrins ansträngningar för att driva den thailändska ekonomin framåt och i en ny riktning mot en mer hållbar och ansvarsfull turism.

The Amazing Thailand 10 Million Celebrations, som anordnades av TAT i samarbete med offentliga och privata partners, hölls på sju viktiga internationella och regionala flygplatser i Bangkok (Suvarnabhumi och Don Mueang), Phuket, Krabi, Chiang Mai, U-Tapao och Samui , samt två gränskontroller i Songkhla (Sadao) och Nong Khai.

Evenemang på alla nio platser visade upp Thailands mjuka krafter – inklusive mat, film, mode, slagsmål och festival – som används för att marknadsföra Thailand på källmarknader runt om i världen. Detta inkluderade kulturella shower och souvenirer unika för varje plats som presenterades för ankommande passagerare på de utsedda flygen eller landgränsövergångarna.

I synnerhet hölls välkomstceremonin på Suvarnabhumi Airport i samarbete med Suvarnabhumi Airport, Siam Piwat, The Mall Group, Central Pattana (CPN) och Central Group, King Power, Terminal 21 Asok shoppingcenter och Terminal 21 Rama 3 shoppingcenter. Evenemanget välkomnade ankommande passagerare på två utsedda flighter – Thai Airways International (THAI) Flight TG923 från Frankfurt, Tyskland med 348 passagerare som landade kl. 13.45 och Saudia Flight SV846 från Riyadh, Saudiarabien med 357 passagerare som landade kl. 15.00.

Specialpriser delades ut till den lyckligaste familjen – Mr. Hetham Almdlj och Mrs. Njood Alkhuwaiter – på Saudiarabien Flight SV846 från Riyadh, och som kommer att besöka Phuket i 10 dagar. Priserna inkluderade AOT Limousine-transfer från Suvarnabhumi Airport, flygbiljetter från Saudia Airlines, presentkort från Andamanda Phuket, Vana Nava Hua Hin, Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers och Hanuman World, medicinska kontroller från Bumrungrad Hospital och MedPark Hospital, shoppingkuponger och presentartiklar från CPN, Central Group, King Power, The Mall Group och Siam Piwat, och virtuell mark från Bitkub.

Thailands totala besöksankomst för 2022 kommer att överstiga 10 miljoner med över 500 miljarder Baht i internationella turismintäkter. Målet för 2023 är 20 miljoner ankomster och internationella turismintäkter på 1.5 biljoner baht – vilket motsvarar en återgång till 80 % av den pre-pandeminivå som sågs 2019 – av totalt 2.38 biljoner baht i totala turismintäkter.

"Fantastiska Thailand 10 Million Celebrations” på Suvarnabhumi flygplats

Välkomstceremonin "Amazing Thailand 10 Million Celebrations" på Suvarnabhumi Airport – den främsta internationella porten till Thailand – leddes av Thailands premiärminister general Prayut Chan-o-cha.

På plats vid det stora tillfället var också HE Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport, Prof. Thosaporn Sirisumphand, TAT:s styrelseordförande, Mr. Abdulaziz Abdullah Alkhudhayr, Chargé d'Affaires ai, Saudiarabiens kungliga ambassad till Thailand, Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, Mr. Kittipong Kittikachorn, General Manager för Suvarnabhumi Airport, Mr. Chaipot Charoonpong, viceguvernör i Samut Prakan-provinsen, Pol. Generallöjtnant Sukhun Prommayon, kommissionär för turistpolisbyrån, Pol. Överste Rungsak Saengsiengfa vice befälhavare för immigrationsavdelning 2.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.