Sydafrikansk man greps i Phuket med 196 dagars uppehåll, hävdar att han inte hade några pengar att åka tillbaka till sitt land

Phuket -

En 30-årig sydafrikansk man greps i Thalang-distriktet med 196 dagars uppehåll. Han hade nyligen försökt undvika immigration genom att flytta från Chiang Rai till Phang Nga och sedan till Phuket. Han hävdade att han inte hade några pengar för att åka tillbaka till sitt land.

Immigrationskontoret i Phuket berättade för Phuket Express att de underrättades från Phang Nga Immigration om att en afrikansk man som stannade kvar i Phang Nga gömde sig i Phuket. De gick till ett hus i Thalang där de hittade Richard Reynolds, 30, en sydafrikansk medborgare.

Mr. Reynolds reste in i Thailand i april 2019 med ett NON – B-visum. Han förlängde sitt visum i Chiang Rai och fick stanna till den 27 majth, 2022. Han har nu 196 dagars översta tid. Han sa att han reste från Chiang Rai till Phang Nga och sedan till Phuket för att försöka undvika immigrationstjänstemän som spårade honom. Han sa att han inte kunde åka tillbaka till sitt land eller få ett ordentligt visum eftersom han sa att han inte hade tillräckligt med pengar.

Herr Reynolds fördes till Thalangs polisstation i Phuket för att ställas inför anklagelser om överseende och eventuell utvisning och svartlistning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.