Två stora saltvattenkrokodiler i Surat Thani fångade av lokala bybor

Surat Thani –

  Två stora saltvattenkrokodiler fångades av lokala bybor i Tha Chana-distriktet.

Tha Chana-distriktschefen berättade för Phuket Express att han underrättades av lokala bybor att de såg en massiv krokodil i natt (8 december)th) vid vägkanten nära en kanal i Kantulee-distriktet som låg cirka 100 meter från lokala hus. Lokalbefolkningen som är självutnämnda experter på krokodilfångst fångade senare inte bara en krokodil utan två av dem.

Tha Chanas fiskerichef, Mrs. Pilaiphon Thongmak, berättade för Phuket Express att de är saltvattenkrokodiler. En av dem är fyra meter lång och väger 400 kilo. Den andra är 2.1 meter lång och väger cirka 70 kilo. Krokodilerna är nu säkra på fiskecentret.

Saltvattenkrokodiler är mer rasande än sötvattenskrokodiler, konstaterade Pilaifon. Hon tillade att Tha Chana Fisheries inte har sett dem på många år. Om någon såg krokodiler runt bostadsområden, uppmanade Pilaifon allmänheten att ringa experter för att fånga dem.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.