Tiotusentals inrikesresenärer prognostiserar för busstrafik under den kommande tredagarshelgen i Thailand

FOTO: Khaosod

Nationellt —

  Tiotusentals människor förväntas resa inrikes med bussar under den kommande tredagarshelgen från 10 till 12 december, enligt det statliga Transport Co Ltd.

Sanyalak Panwattanalikhit, verkställande direktör för Transport Company, sa att Transport Company har cirka 3,000 10 resor för att underlätta för resenärer mellan 12 december (konstitutionsdagen) till XNUMX december.

Sanyalak sa att över 227,386 23,233 personer, som står för 2 5 resor, reste under den sista långa semestern från XNUMX december till XNUMX december, vilket var fars dag.

För att förhindra spridning av Covid rekommenderas alla passagerare att följa transportbolagens regler som att bära masker och socialt avstånd.

Den konstitutionella dagen är ett firande av den dag Thailand antog den första permanenta konstitutionella monarkin 1932.

Thailands konstitutionsdag är en nationell helgdag som infaller den 10 december. I år infaller dagen på lördag; därför kommer följande måndag att fungera som helgdag istället. Alla statliga kontor, inklusive immigrationskontor, skolor, banker och vissa kommersiella anläggningar är stängda.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.