Polsk man greps på ön Samui med inställt studentvisum, 36 dagars uppehåll och ett rött meddelande från Interpol för misshandel

Samui, Surat Thani –

  En polsk man arresterades på ön Samui med sitt studentvisum inställt, 36 dagars övervistelse och ett rött meddelande från Interpol från sitt hemland.

Surat Thani Immigration Office berättade för Phuket Express att de i går (8 december) arresterade Michal Kamil Wielebinski, 37, en polsk medborgare.

Herr Wielebinski reste in i Thailand via Tak Bai Immigration i Narathiwat, södra Thailand den 10 oktobere, 2019 med ett icke-90 visum. Hans senaste visumförlängning var vid Chiang Rai Immigration som tillät hans vistelse till den 24 september 2023.

Han rapporterades dock av Immigration för att han inte deltog i de utbildningsklasser som krävs för sitt visum. Chiang Rai Immigration annullerade hans visum den 3 novemberrd, 2022, och som ett resultat ligger nu på 36 dagars övernattning.

Han fördes till Bo Phuts polisstation för att ställas inför anklagelser om överbliven vistelse och väntar på att bli utvisad och återförd till Polen för att ställas inför rätta.

Polisen upptäckte att herr Wielebinski har ett rött meddelande från Interpol i Polen utfärdat den 15 oktoberth2017 för misshandel mot andra och olagligt innehav av ammunition.

Under tiden, en 56-årig kuwaitisk man arresterades på Pha-ngan Island i Surat Thani för 16 dagar för att ha överskridit sina lagliga visumvillkor.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.