Phuket håller marin räddningsövning och eld på höghusövningar

Phuket -

  Department och Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) Region 18 höll en marin räddningsövning och brand i höghus.

Övningarna hölls i går (7 december) vid Phuket Rajabhat University i Rassada. Phukets guvernör Naroon Woonciew inspekterade personligen borren.

Direktören för DDPM Region 18 berättade följande för Phuket Express: "Vi använde en Rescue 1-båt, vattenskoter och jollebåt för den marina räddningsövningen. Vid bränder på höghusövningar använde vi en lastbil som har en fyra meter hög stege med vattenslang för att spruta vatten till höghuset. Vi är redo för sjö- och brandräddning i de fem Andaman-provinserna.”

Mr. Sumet Kunlarit, en räddningsgruppmedlem, berättade för Phuket Express. "Vi behöver veta några grundläggande saker innan vi räddar någon. Men det första du måste tänka på är att se om vi kan hjälpa till eller inte. Om du inte kan hjälpa måste du kontakta andra.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.