15 narkotikasmugglare dör i strid med thailändska soldater vid gränsen i Chiang Mai

Chiang Mai-

Femton narkotikasmugglare dog i en strid med thailändska soldater från The Pha Muang nära gränsen mellan Thailand och Myanmar i Fang-distriktet.

Pha Muang-insatsstyrkans befälhavare generalmajor Suparerk Sathapornpol berättade för thailändska medier i går kväll (7 december)th) att thailändska soldater tittade på en känd drogsmugglingsväg i en skog i Mon Pin-distriktet. Pha Muang-arbetsgruppen ansvarar för gränspatrullering i området Gyllene triangeln, där narkotikasmuggling mellan länder är utbredd.

Det var ett 20-tal smugglare med väskor som korsade gränsen från Myanmar, enligt generalmajor Suparerk. Soldater beordrade narkotikasmugglarna att sluta men de öppnade eld istället. Vapenstriden varade i cirka tio minuter och inga thailändska soldater skadades under insatsen.

I morse (8 decemberth) 15 kroppar av smugglare med 29 påsar av crystal methamphetamine, en Kabine rifle och en handgranat hittades på platsen.

Identiteten på narkotikasmugglarna och operationen de var inblandade i är fortfarande under utredning av Pha Muangs arbetsgrupp.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/