Val räddad efter att ha diskat upp på en strand i Narathiwat

Narathiwat –

  En val har räddats efter att ha spolats upp på en strand i Narathiwat.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de underrättades om valen igår (5 december)th) på Naratat-stranden i Kok Takean-distriktet, Mueang Narathiwat-distriktet.

Lokalbefolkningen, räddningsarbetare och polis hjälpte till att trycka tillbaka valen till havet. Två timmar efter det sköljde samma val upp på stranden en andra gång, cirka 500 meter från den första platsen.

DMCR:s tjänstemän trodde att valen kan vara sjuk och oförmögen att hantera starka vågor. En veterinär skickades till stranden och valen, som senare identifierades som en kortfenad grindval, fördes tillbaka till Marine and Coastal Resources Centre för behandling innan den släpptes tillbaka till havet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.