Den thailändska folkhälsoministern säger att han inte håller med om att nattklubben stänger klockan 4, säger att det kan sprida Covid

Nationellt —

  Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa att han inte håller med om att tillåta nattställen på vissa turistställen att hålla öppet till klockan 4:19 eftersom det kan sprida Covid-XNUMX.

Anutin, som är den främsta förespråkaren för legalisering av cannabis, gav en intervju med thailändska medier innan han deltog i regeringsmötet idag och sa att folkhälsoministeriet var oroad över att förlängningen av nattlivets stängningstid till 4:2 från 19:XNUMX kan leda till spridning av Covid-XNUMX och trafikolyckor.

Han uppgav att det redan var lämpligt för nattlivssektorn att stänga klockan 2. Ministern tillade dock att han var villig att respektera majoriteten i regeringen.

På frågan om vad han hade för thailändska medborgare som nyårspresent, sa Anutin: "Den fjärde boosterdosen för Covid-19 och ett hälsopaket för äldre."

Samma dag i regeringshuset avslöjade Pipat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport, för de thailändska reportrarna att han längtade efter att styra stängningsåtgärden för nattklubben klockan 4 på Bangla Road i Phuket.

Om den godkänns av regeringen i dag (6 december) skulle åtgärden vara trolig efter turisthögsäsongen i mars 2023, sa Pipat.

Turistministern svarade inte på Anutins avvikande mot de utökade öppettiderna för nattklubbar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/