Nationell översta kampanj fortsätter i Thailand när en amerikansk man arresterades i Phuket för 8 dagars översemester

Phuket-

  En 63-årig amerikansk man har gripits i Phuket för åtta dagars övervistelse. Enligt uppgift lämnade han inte sitt rum och åt bara proteinkapslar medan han gömde sig för thailändsk immigration.

Phang Nga Immigration Office berättade för Phuket Express idag, den 6 december 2022, att de har arresterat Roderick Eugene Williams, 63, en amerikansk medborgare i ett hyresrum i Rawai under den senaste helgen.

Gripandet i Phuket kom efter att poliser upptäckt att Williams, som har stannat kvar på sitt visum i åtta dagar, hade registrerat sin bostad i ett hus i Thung Maprao-distriktet, Tai Mueang-distriktet i Phang Nga.

Polisen gick till huset men de hittade honom inte. De fortsatte sin undersökning och de hittade honom efter ett tips från en bekymrad medborgare, om att Mr Williams var i Rawai, Phuket. Phang Nga immigrationstjänstemän följde honom till Phuket innan de arresterade honom.

Williams berättade för polisen att han visste att han hade stannat kvar, så han lämnade inte sitt hyresrum och åt bara proteinkapslar. Om han behövde något ringde han sina vänner. Mr. Williams uppgav inte varför han stannade kvar eller varför han flydde och gömde sig istället för att reda ut problemet med immigration.

Williams fördes till Chalongs polisstation i Phuket för att ställas inför anklagelser om överskridande och eventuell utvisning och svartlistning.

Under tiden en annan 63-årig amerikansk man arresterades i Tai Mueang-distriktet för 745 dagar efter att ha stannat kvar på sitt visum. Han lämnade inte sitt hus på två år.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.