63-årig amerikan greps i Phang Nga för 745 dagars uppehåll, hade inte lämnat sitt hus på två år

FOTO: Siamrath

Phang Nga –

  En 63-årig amerikansk man arresterades i Tai Mueang-distriktet för 745 dagar efter att ha stannat kvar på sitt visum. Han lämnade inte sitt hus på två år.

Phang Nga immigrationschef överste Phakkapong Boonchana berättade för Phuket Express i går, söndag (4 december)th ), att de har arresterat Michael Scott Drannan, 63, en amerikansk medborgare i ett hus i Thung Maprao-distriktet. Mr. Drannan har nu 745 dagar kvar på sitt lagliga visum.

Drannan berättade för polisen att han reste in i Thailand efter sin pensionering. Han bodde i ett hus med en oidentifierad thailändsk kvinna, nu hans fru, före Covid -19. Han odlade ekologiska grönsaker till försäljning på 30 Rai-tomter i närheten men slutade nyligen för att odla grönsaker efter ekonomiska problem, enligt honom.

Drannan berättade för Royal Thai Immigration att han visste att hans visum hade gått ut så han lämnade inte huset på mer än två år av rädsla för att bli gripen. Hans thailändska fru tog hand om honom under denna tid och sålde sina grönsaker för en liten vinst. Drannan sa till överste Phakkapong att ekonomiska frågor förbjöd honom att få ett ordentligt pensionsvisum.

Drannan fördes till Tai Mueangs polisstation för att ställas inför anklagelser om överskridande och eventuell utvisning och svartlistning.

Överste Phakkapong berättade för Phuket Express att gripandet följde på poliser som patrullerade för att slå ner på utlänningar som stannade kvar som en del av en 1 decemberst till december 10th, 2022 års kampanj.

Under tiden, en 31-årig kinesisk kvinna greps i Surat Thani för 19 dagars övervistelse medan fem andra greps i Chiang Mai i vad Royal Thai Immigration kallar ett nationellt tillslag i början av december.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.