UPPDATERING: Polis på jakt efter misstänkta rebeller som orsakade tåg urspårning i Songkhla

FOTO: Matichon

Nationellt —

  Songkhlapolisen jagar misstänkta upprorsmän som satte av en bomb för att spåra ur ett godståg i Songkhlas Sadao-distrikt lördagen den 3 december.

Först vår tidigare historia:

Myndigheterna i Songkhla har skärpt säkerhetsåtgärderna efter att en bomb placerad på järnvägen orsakade en urspårning av godståg i Sadao-distriktet lördagen den 3 december. Inga personskador rapporterades.

Nu till vår uppdatering: 

Bomben utlöstes när godståg nr. 707 närmade sig Khlong Ngaes järnvägsstation på lördagen. Tillbudet skadade lyckligtvis ingen, men elva av de 20 bilarna spårade ur och skadades svårt.

Tjänstemän från Thailands statliga järnväg håller på att ta bort tåget och reparera spåret för att det ska fungera igen. Pol. Generalmajor Wara Vechapinan, befälhavare för Songkhlas provinspolis, sa till thailändska medier att han trodde att de misstänkta var upprorsmän från södra som kom från andra områden.

De misstänkta jagas av advokater. Betydande bevis kring det sprängda spåret har samlats in och undersöks av kriminaltekniska experter.

Bortsett från att hindra resor för många passagerare som reser mellan Hat Yai och Padang Besar, syftar bomben till att påverka ekonomin i området, säger Pol. Generalmajor Wara. Upprorsmännen kanske inte hade för avsikt att skada någon eftersom de bara riktade in sig på ett godståg.

Många potentiella misstänkta har kallats till förhör, men inga fasta spår har upptäckts än så länge.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.