Phukets största berättelser från den senaste veckan: ryska turister är toppbesökare, alternativ väg till Patong öppnar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 28 november 2022 till söndagen den 4 december 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En fransk man som greps i Rawai förra veckan för olagligt innehav av en valskelett hävdade att en säljare berättade för honom att det var gjord av trä.                                            Herr Alain berättade för tjänstemän att han köpte föremålet från en marknad nära Chalong. Säljaren sa till honom att den var gjord av trä. Han använde den för att dekorera huset och visste inte att det var ett valskelett.
  2. Ryska turister har nått toppen av Phuket-besökare med mer än 50,000 XNUMX besök denna månad, november.

Direktören för Thailands turistkontor (TAT) Phuket sa "Från januari till oktober i år genererade Phuket mer än 119 miljarder baht. Denna siffra visar att Phuket-turismen har ökat med 80 procent även om vi inte har kinesiska turister.”

Mer än 900,000 1 utländska och thailändska turister har besökt Phuket sedan XNUMX majst.

Av dessa är 914,746 19,418 utlänningar och XNUMX XNUMX thailändska besökare.

3. En ny lokal väg från Kathu till Patong öppnas officiellt idag, fars dag, den 5 december 2022.

Vägen används nu av motorcyklar och mindre bilar. Större fordon får inte köra vägen. 

4. Brottsbekämpande tjänstemän inspekterade flera företag i Phuket som enligt uppgift är relaterade till den påstådda kinesiska "maffiabossen" "Tuhao". Polisen beslagtog bilar, sängar och datorer.

Den misstänktes verkliga identitet avslöjades av polisen som Chaiyanat Kornchayanant, en naturaliserad thailändsk medborgare av kinesisk härkomst.

Anklagelser har väckts mot en vaktmästare för olagligt innehav av ormar på ett företag som enligt uppgift är relaterat till den påstådda kinesiska "maffia"-bossen "Tuhao".

Vaktmästaren fördes till Wichits polisstation för att åtalas för olagligt innehav av vilda djur eftersom inga licenser hittades.

5. En 55-årig filippinsk man greps i Kathu för 252 dagar för att ha överskridit sina lagliga visumvillkor.

Han fördes till Kathu polisstation för att bli åtalad för överskridande och väntar på att bli utvisad på hans bekostnad.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.