Dugong hittades död, med tecken på att ha jagats för sina huggtänder, i Surat Thani

Surat Thani –

En dugong hittades död med munnen bunden med rep och huggtänder utskurna på en strand i Chaiya-distriktetct.

Surat Thanis guvernör Witchawut Jintoe och chefen för Chaiyas fiskerikontor, Sanae Rattanasamnieang igår (4 december)th) gick till Naai Amphoe Beach i underdistriktet Takrob.

Sanae sa till Phuket Express: "Den döda dugongen är cirka 15 till 20 år gammal. Den är cirka två meter lång och väger cirka 200 kilo. Man tror att dugongen dog minst fyra dagar innan den hittades."

"Dess mun var bunden med ett rep och sår från möjliga knivar hittades på kroppen. Dess huggtänder skars av. Vissa människor tror att dess huggtänder är heliga och använder dem för att göra en amulett. En obduktion genomförs för att hitta dess exakta dödsorsak”, förklarade Sanae.

Guvernör Witchawut sa: "Detta är den andra dugongen som hittats död inom två månader i Surat Thani. Det är en stor förlust för naturen och miljön eftersom dugongen är ett reserverat vilddjur som riskerar att utrotas.”

"Om den här döda dugongen bevisas som jagad av människor kommer dessa människor att ställas inför rättsliga åtgärder", konstaterade guvernör Witchawut.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.