Kinesisk kvinna greps i Surat Thani för överlevnad, Fem personer greps för överseende i Chiang Mai

Surat Thani –

  En 31-årig kinesisk kvinna greps i Surat Thani för 19 dagars övervistelse medan fem andra greps i Chiang Mai i vad Royal Thai Immigration kallar ett nationellt tillslag i början av december.

Surat Thani Immigration Office berättade för Phuket Express att i går (4 decemberth) ett team av Surat Thani immigrationsofficerare arresterade fröken Hu Yanqiu, 31 en kinesisk medborgare, i ett hus i underdistriktet Makham Tia i Mueang Surat Thani-distriktet.

Hon är nu vid 19 dagars övernattning. Hon fördes till en polisstation för att bli åtalad för överskridande och väntar på att bli utvisad.

Gripandet följer efter att Surat Thani immigrationsofficerare patrullerade i Smart Patrol Car som har avancerad ansiktsigenkänningsteknik för att slå ner på utlänningar som stannar kvar som en del av en 1 decemberst till december 10th, 2022 års kampanj.

Samtidigt, i ett liknande tillslag i Chiang Mai, fångades fem personer som överlevde mellan den 2:e och den 4:e december:

De överstaende var -
  • Man, 71 år gammal, kinesisk nationalitet, övernattning 49 dagar
  • Man, 40 år gammal, kinesisk nationalitet, övernattning 87 dagar
  • Kvinna, 35 år, kinesisk nationalitet, övernattning 87 dagar
  • Man, 50 år gammal, Myanmar nationalitet, övernattning 122 dagar
  • Kvinna, 42 år gammal, Myanmar medborgare som arbetar utan tillstånd och övernattar i fem dagar

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.