Thailändsk affärsman donerar mark för att bygga vägen uppför berget Patong i Phuket

Phuket —

En välvillig thailändsk affärsman donerade sin mark för att bygga en alternativ väg som leder uppför berget Patong efter att den gamla vägen blockerats av ett jordskred och hållits uppe av byggansträngningar.

Preechawut Keesin, chef för Pisona Group, tillsammans med Patong Development Foundation, donerade mark och 2.6 miljoner baht för att bygga en 2.5 km lång betongväg som leder uppför Patongberget efter ett jordskred som blockerade den gamla vägen den 19 oktober.

Den tvåfiliga vägen, som går från helgedomen Suea Hok Sae Keng uppför berget Patong, färdigställdes och kommer att vara öppen för allmänheten i morgon (5 december) kl. Förare påminns om att köra försiktigt eftersom vägen är brant.

Preechawut sa att den nya vägen byggdes i händelse av en nödsituation. Han hoppades att det skulle hindra besökarnas semester i området från att förstöras.

Vägen ligger också nära en välkänd gokartbana som leder till att lokala invånare kallar den för gokartvägen.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.