Bomb får godståg att spåra ur i Songkhla-provinsen

FOTO: Thairath Online

Nationellt —

Myndigheterna i Songkhla har skärpt säkerhetsåtgärderna efter att en bomb placerad på järnvägen orsakade en urspårning av godståg i Sadao-distriktet lördagen den 3 december. Inga personskador rapporterades.

Godståget nr 707 som körde mellan Hat Yai och Padang Besar spårade ur när det närmade sig Khlong Ngae järnvägsstation strax efter lunchtid, efter vad thailändska medier rapporterade som en hög smäll som liknar en bombexplosion som kom från spåret.

Idag, den 4 december, bekräftade Thailands statliga järnvägstjänstemän som kom för att inspektera järnvägen att urspårningen orsakades av en bombexplosion, som lämnade ett två meter djupt hål under spåret. Bomben var hemmagjord.

Tjänstemännen sa att elva av de 20 bilarna spårade ur och var svårt skadade, men lyckligtvis skadades ingen i bilarna.

Operationen för att rädda tåget och reparera spåret skulle påbörjas måndagen den 5 december, medan bombröjningsspecialister och säkerhetstjänstemän röjde området idag.

Thailändska medier rapporterade att medborgare fortfarande kom för att gå ombord på tåget vid Yalas tågstation som vanligt, även om stationen var hårt bevakad av säkerhetstjänstemän.

De djupa södra Thailand har länge haft problem med upprorsoperationer som ständigt har genomfört illegala operationer som syftar till att minska förtroendet för den thailändska regeringen och skrämma allmänheten, säger Songkhla-tjänstemän till media.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.