Filippinsk man greps i Phuket för 252 dagars uppehåll

Phuket -

  En 55-årig filippinsk man greps i Kathu för 252 dagar för att ha överskridit sina lagliga visumvillkor.

Phukets immigrationskontor berättade för Phuket Express att i går (2 decembernd) ett team av Phuket immigrationsofficerare arresterade Mr. Lito Lopez, 55, en filippinsk medborgare i ett rum i Soi Kathu Waterfall i Kathu.

Gripandet kom efter att poliser upptäckte att Lopez stannade över efter tips från oroliga medborgare. De fortsatte sin undersökning och de fann var Lopez var bosatt.

Herr Lopez reste in i Thailand via Ranong Immigration den 4 marsth, 2020. Han använde ett icke-90-visum fram till 1 junist, 2020. Efter det förlängde han sitt visum vid Phuket Immigration med Covid-undantag under Covid-pandemin och fick stanna till den 25 marsth, 2022. Han har nu överlevt 252 dagar. Phuket-tjänstemän trodde också att han arbetade illegalt i Thailand under sin tid här.

Han fördes till Kathu polisstation för att bli åtalad för överskridande och väntar på att bli utvisad på hans bekostnad.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.