UPPDATERING: Tjänstemän följer upp uppskattningsvis 100,000 XNUMX kilo sopor på Koh Siray, skyller soporna på migrantarbetare

Koh Siray:

Tjänstemän från Bangkok kom ner för att följa upp uppskattningsvis 100,000 20 kilo sopor som dumpats på Koh Siray i mer än XNUMX år.

Vår tidigare historia:

Frågan har aktualiserats av Facebooksidan 'Monsoon Garbage Thailand' tidigare i veckan.

Igår (1 decemberst), Generaldirektören för Department of Marine and Coastal Resources (DMCR), Mr. Attaphon Jaroenchansa kom ner från Bangkok för att undersöka frågan.

Attaphon sa till Phuket Express: "De flesta invånare är medborgare i Myanmar som hyr rum och bor i mangroveskogsområdet. Tidigare samlade Rasssada kommun sopor i området men det finns fortfarande mycket sopor kvar.”

"Det mesta av skräpet dumpas i vattnet runt migranternas bostadsområden. Alla måste hjälpa till att lägga sopor i papperskorgar, annars kommer poliser att behöva genomdriva detta med rättsliga åtgärder”, tillade Mr. Attaphon.

Rassadas borgmästare Nakarain Yorsangrat berättade för Phuket Express "Vi höll en stor städdag i området igår. Vi kommer också att anlita avfallshanteringsföretag för att ta bort allt skräp från detta område för en kortsiktig lösning. Men för den långsiktiga lösningen kommer vi att kontrollera migrantarbetare som bor i detta område eftersom det finns för många och de inte följer avfallslagarna.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.