Phuket-tjänstemän inspekterar företag som enligt uppgift är relaterade till den påstådda kinesiska "maffia"-chefen "Tuhao"

Phuket -

Brottsbekämpande tjänstemän inspekterade flera företag i Phuket som enligt uppgift är relaterade till den påstådda kinesiska "maffiabossen" "Tuhao". Poliser beslagtog bilar, varads och datorer.

En påstådd kinesisk maffiaboss kallad "Tuhao" överlämnade sig till Bangkoks polis onsdagen den 23 november, efter att ha anklagats för att ha samarbetat i den illegala droghandeln och drivit en illegal nattklubb.

Igår (30 novemberth), inspekterade ett team av Phuket-tjänstemän företag som misstänktes vara inblandade i "Tuhao". Den misstänktes verkliga identitet avslöjades av polisen som Chaiyanat Kornchayanant, en naturaliserad thailändsk medborgare av kinesisk härkomst.

Relevanta tjänstemän sa till Phuket Express att det finns minst åtta företag på fem platser i Phuket där Tuhao, eller Chaiyanat, är den största aktieägaren i varje företag. Alla dessa verksamheter var stängda sedan Covid-19 fram till nu.

De platser som inspekterades var:

  1. Modern Latex Co., Ltd som brukade sälja latexsängar i Wichit, Mueang Phuket.
  2. Queen Legend Co.Ltd. används för att sälja läderprodukter i ett köpcentrum, Ever Union Co.Ltd. beläget i Wichit hittade 86 uppsättning sängar.
  3. Royal International Co., Ltd. och King Bird Nests Co.Ltd. i Wichit brukade sälja fågelbon.
  4. Royal Park Phuket Co.Ltd (Snake Garden) hittade många ormar i glaslådor och brukade sälja örtprodukter i Wichit.
  5. The City Center Co.Ltd. och Modern James Phuket Co.,Ltd. som är ett stort köpcentrum som brukade sälja smycken i Wichit.

De flesta av dessa företag var främst inriktade på kinesiska resegrupper som på grund av Kinas pågående nollcovid-policy ännu inte har återvänt till Thailand.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.