Inga beslut ännu om förslag om att förlänga stängningstiderna till 4:XNUMX för thailändskt nattliv, oppositionen hävdar att rattfylleriolyckorna kommer att öka med upp till tio gånger om det tillåts

Bangkok, Thailand-

Ett förslag från Thai Tourism Authority att tillåta utländska turistzoner som delar av Pattaya och Phuket att tillåta nattliv att öppna lagligt fram till klockan 4:XNUMX verkar fortfarande inte ha någon lösning eller beslut.

Samtidigt har motståndare till förslaget, även om det bara gäller nöjesområden fokuserade på utländska turister som Phukets Bangla Road eller Pattayas Walking Street, fortsatt att uttrycka sitt ogillande.

Herr Phrommin Kantiya, chef för Accident Reduction Network Office, talade till thailändsk press om policyn att utöka öppningen av nöjesställen till klockan 4:XNUMX i går i Bangkok inför vad som ursprungligen förväntades vara ett förslag som lagts fram till det thailändska kabinettet av Thailands turistmyndighet. Ingen information om detta förslag släpptes dock i regeringsmötet, vilket verkar antyda att det inte diskuterades vid denna tidpunkt.

Enligt Mr. Kantiya kan till och med utöka tiderna endast i utländska turistområden och inte bostadsområden öka antalet rattfylleriolyckor med 5-10 gånger. Han tillhandahöll inte peer reviewed dokumentation av dessa uttalanden. Han sade också att den föreslagna tiden skulle störa tidiga marknadsbesökare, människor som går till jobbet, skolan, gymmet och andra aktiviteter.

Thailands turistmyndighet uppger att särskilt när det gäller nattklubbar och baserat på deras egna studier med nattlivsföretagare att majoriteten av försäljningen sker mellan 2:4 och 2:XNUMX och att utländska turister på semester tycker att XNUMX:XNUMX är för tidigt att stänga barer och klubbar.

Nattliv och barägare har varit mycket högljudda på sociala medier om sitt stöd för förslaget och påpekat att fotbolls-VM för närvarande äger rum och många matcher äger rum sent. De uppger att det kostar företagen mycket pengar att skicka hem kunder innan deras favoritspel och gör turister besvikna. Dessutom påpekade många sin skepsis mot att rattfyllerierna stiger genom att säga att förslaget inte gällde thailändska provinsområden eller bostadsområden utan bara turistnöjeszoner där den överväldigande majoriteten av turisterna inte kör bil. Vissa företagare sa till och med att detta kunde ge mycket mer inkomst till taxichaufförer och matförsäljare.

Tidigare denna månad uttryckte Department of Disease Control också sitt motstånd mot förslaget, hävdar också ökningar av rattfylleri som kan läsas genom att trycka här.

TPN media kommer att fortsätta att uppdatera våra läsare på

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.