Minst tre personer döda och 44 skadade efter att en buss som transporterar arbetstagare från Myanmar till Songkhla välter i Tak

Tak –

Minst tre Myanmar-arbetare dödförklarades på platsen medan 44 av dem ådrog sig skador efter att en buss vält i Tak, i västra Thailand.

Mae Toh-polisen i Mueang-distriktet underrättades om olyckan klockan 9 i går kväll (15 november)th) på vägen Tak – Mae Sot. Räddningspersonal kom till platsen för att hitta den vältade bussen strax utanför huvudvägen.

Räddningsarbetare använde en hydraulisk kutter för att befria några av de Myanmar-arbetare som satt fast i bussen. Minst tre personer dödförklarades på platsen medan 44 ådrog sig olika skador. De fördes till närliggande sjukhus.

Takpolisen berättade för TPN Media att bussen transporterade 47 Myanmar-arbetare inklusive föraren från Tak på väg till Songkhla. Bussen voltade i en kurva på en brant väg där det varit många olyckor tidigare.

Polisen tror att föraren kanske inte var bekant med vägen och fortsatte att bromsa längs vägen vilket orsakade vad föraren hävdade var bromsfel. Därefter ramlade bussen från vägen i hög hastighet.

Olyckan är fortfarande under utredning som presstid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN Media, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.