Den thailändska polisen beslagtar brädspel i Yala och påstår att det är olagligt, vilket sätter igång en debatt mellan politiker

Arifin Soh

Yala -

Thailändsk polis beslagtog ett brädspel med namnet "Patani Colonial Territory" i Yala, vilket påstås vara olagligt, enligt thailändsk polis.

En kandidat för Move Forward Party i Pattani, Arifin Soh, skrev ett inlägg på sin Facebook och sa "Bannang Sata-polisen tog brädspelet med namnet 'Patani Colonial Territory' från en liten hobbybutik och de hävdar att spelet kan vara olagligt. Till och med rätten att spela spel rånar. Det är svårt att leva i djupa södern.”

Igår (28 novemberth), överlämnade det thailändska Phakdee-partiets talesman ett brev till inrikesministeriet för att undersöka detta brädspel. I brevet stod det att brädspelet "Patani Colonial Territory" är ett spel om Patanis koloniala historia som stöds av Progressive Movement Foundation och som påstås orsaka störningar och samhällsproblem.

TPN media konstaterar att polisen inte omedelbart uppgav vad som var olagligt med spelet och beslaget har väckt massiv uppmärksamhet på sociala medier, vilket väckt betydligt mer uppmärksamhet åt spelet efter att det beslagtagits än om det hade lämnats ifred. Detta har av vissa kallats "Streisand-effekten".

Det thailändska inrikesministeriet har inte omedelbart kommenterat spelet eller uttalandena från oppositionella politiker.

TPN media noterar information om spelet är allmänt tillgänglig online.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.