Mer än 50,000 XNUMX ryska turister har besökt Phuket denna månad, turistmarknad nummer ett

Phuket -

Ryska turister har nått toppen av Phuket-besökare med mer än 50,000 XNUMX besök denna månad, november.

Vår tidigare historia:

Ryska turister har nått toppen av Phuket-besökare under de senaste tio dagarna.

Nu till uppdateringen:

Phukets immigrationschef överste Thanet Sukchai berättade för Phuket Express att ryska medborgare leder turister i Phuket denna månad med mer än 55,097 26,525 följt av indier med 13,868 12,340, australiensare med 11,097 XNUMX, britter med XNUMX XNUMX och tyskar med XNUMX XNUMX."

Direktören för Thailands turistkontor (TAT) Phuket-kontoret, Nanthasiri Ronnasiri, berättade för Phuket Express. "Från januari till oktober i år genererade Phuket mer än 119 miljarder baht. Denna siffra visar att Phuket-turismen har ökat med 80 procent även om vi inte har kinesiska turister.”

Kinesiska turister hade tidigare varit den främsta marknaden för Phuket, men på grund av Kinas pågående Covid Zero-strategi har kinesiska besökare fortfarande inte återvänt till Thailand på grund av strikta karantänsregler för Kinas slut.

Samtidigt, även om ryssar är begränsade i resor till många nationer på grund av sanktioner från den pågående ryska invasionen av Ukraina, är Thailand officiellt neutralt i denna konflikt och är därför ett av de enklaste, mest tillgängliga och mest önskvärda länderna för ryska besökare att komma till.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.