UPPDATERING: Fransman i Rawai åtalad för olaglig innehav av valskelett hävdade att säljaren sa till honom att det var gjord av trä

Rawai –

En fransk man som greps i Rawai förra veckan för olagligt innehav av en valskelett hävdade att en säljare berättade för honom att det var gjord av trä.

Vår tidigare historia:

Det sa tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) till Phuket Express. De arresterade Thierry Alain, 52, fransk medborgare, i Rawai förra veckan den 21 novemberst. Från honom togs delar av underkäken på en baleenval.

Nu till uppdateringen:

Herr Alain berättade för tjänstemän att han köpte föremålet från en marknad nära Chalong. Säljaren sa till honom att den var gjord av trä. Han använde den för att dekorera huset och visste inte att det var ett valskelett. Tjänstemän försöker spåra säljaren.

Tjänsteman använde Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR)-tekniken som har visat att "träet" faktiskt är underkäken på en baleenval.

Tjänstemän kommenterade inte om de trodde på fransmannens berättelse eller om åtal mot honom eventuellt skulle läggas ned och istället väckas mot säljaren när han hittade honom.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.