Första kryssningsfartyget på tre år anländer till Koh Samui

Koh Samui, Surat Thani –

Det första europeiska kryssningsfartyget som anlände till Surat Thanis Koh Samui-ö på tre år lade officiellt till på söndagen (27 november) och tog med sig 636 passagerare för en dagsutflykt till Koh Samui och Koh Phangan. Besöket förväntades generera över 2 miljoner baht i intäkter för lokalsamhället under den första dagen.
Som välkomnade passagerarna på MV Viking Mars när de gick iland vid Nathon Pier var Koh Samui District Chief Officer Chayaphol Intharasupha, tillsammans med konteramiral Charatkiat Chaiyaphan, chef för Thailand Maritime Enforcement Command Center Region 2; Supakapan Yonchun, chef för Thailands turistmyndighet (TAT) Koh Samui Office; Samuis biträdande borgmästare Pakorn Kanchana-opas och andra representanter för lokala kontor och researrangörer.
De flesta av de 636 passagerarna var amerikanska och australiensiska medborgare, åtföljda av en besättning på 470. MV Viking Mars är det första kryssningsfartyget som anländer till ön på tre år sedan den globala pandemin började. Den avgick från hamnen i Pireus i den grekiska huvudstaden Aten den 25 oktober och gjorde stopp vid större hamnar i Israel, Egypten, Jordanien, Oman, Indien, Sri Lanka, Malaysia och Singapore, innan den anlände till Thailand.
Den första gruppen turister köpte biljetter för endagsresor till populära turistattraktioner som Wat Phra Yai, Wat Laem Suwannaram och Chaweng Beach, tillsammans med olika fisk- och skaldjursrestauranger. Andra fortsatte till Koh Phangan eller korsade samhället eller Nathon Pier och besökte lokala massagebutiker och spa.
Direktör Supakapan sa att TAT:s "Always Warm"-kampanj lanserades för att främja turismen i Thailand genom att låta världen veta att kungariket är helt öppet och redo att ta emot utländska besökare med sin berömda gästfrihet under högsäsongen. Thailands tropiska väder är särskilt attraktivt eftersom många runt om i världen söker ett mer avkopplande klimat under vintersäsongen.
Regissören noterade också att Koh Samui rankades som den näst bästa ödestinationen i Östasien för Travel + Leisure Magazines "Asia's Best Awards 2022. Hon nämnde öns vänliga och välkomnande invånare, såväl som dess naturliga skönhet och atmosfär, som idealiska för vila och avkoppling.
KÄLLA: NNT- National News Bureau of Thailand

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.