Thailändsk alkoholkontrollkommitté motsätter sig försäljning av sprit till klockan 4

FOTO: Khaosod

Nationellt —

Den thailändska alkoholkontrollkommittén motsatte sig ett förslag om att förlänga de lagliga öppettiderna för försäljning av alkoholhaltiga drycker till klockan 4 på morgonen, med hänvisning till en potentiell ökning av trafikolyckor.

Dr. Opas Karnkawinongpop, ständig sekreterare för folkhälsoministeriet, avslöjade för thailändska reportrar idag, den 25 november, efter att ha avslutat ett möte med alkoholkontrollkommittén att kommittén initialt motsatte sig idén att tillåta försäljning av alkohol från 5 till 4 AM.

Kommittén sa att det var för långt eftersom det innebar att alkohol kunde säljas i 11 timmar per dag, vilket kan öka alkoholrelaterade hälsoproblem, skador och offer.

Dr Opas uppgav att risken för rattfyllerirelaterade olyckor också skulle kunna öka med mer än 27 % eller 10-20 dödsoffer per dag om alkohol tillåts säljas från 5 till 4 trots poliskontroller hela natten.

Den thailändska alkoholkontrollkommittén hade redan övervägt de ekonomiska fördelarna med förslaget, men hade ändå kommit överens om att förlängningen inte skulle vara mandat, tillade Dr. Opas.

Icke desto mindre var kommitténs invändning endast ett förslag, som skulle vidarebefordras till National Alcohol Beverage Policy Committee för behandling den 22 december.

Dr. Opas sa att invändningen mot att förlänga alkoholförsäljningstimmar inte hade något att göra med ett annat förslag att förlänga de lagliga stängningstiderna för nöjesställen.

Tekniskt sett är de två reglerna separata anteckningar TPN-media, och även om det thailändska kabinettet går med på att förlänga nattlivets stängningstider i teorin skulle alkoholförsäljningstider också behöva förlängas lagligt.

Det thailändska kabinettet kommer att mötas tisdagen den 29 november för att diskutera utökat nattliv i turistområdena.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.