Patong-tjänstemän pekar ut källan till den senaste tidens översvämningsproblem

Patongs polisstation

Patong –

Tjänstemän sa att den senaste översvämningen i Patong City har orsakats av översvämningar från närliggande berg och oväntade hinder från en översvämningslösning under konstruktion.objekt.

Vår tidigare historia:

En översvämning på Patong Hill har orsakat trafikkaos på eftermiddagen (17 novemberth).

Generaldirektören för avdelningen för offentliga arbeten och stadsplanering, Mr. Pograt Piromrat, inspekterade Patong-området i går (22 november).

Mr. Pongrat berättade för Phuket Express. "Efter inspektionen fann vi att den tidigare översvämningen som har hänt många gånger i Patong har orsakats av snabba översvämningar från Kuan Wah-kullen och Mai Tao Sipsong i närheten av Patong-området."

”Översvämningar rann ner på Phra Metta Road. Vattenavloppen var igensatta med sand, jord och andra hinder samt oavslutade rörkonstruktioner. Pak Bang Canal Water Pump Station i Patong ansvarar för att lösa översvämningsproblem i Patong men är för närvarande under uppbyggnad och är inte i drift. Detta är också en av faktorerna som har orsakat översvämningar i Patong även när det regnar under en kort period”, förklarade Mr. Pongrat.

”Vi har beställt en entreprenör att tillfälligt lösa problemet med pumpstationen först. Men den övergripande konstruktionen av översvämningsprojektet skyndas att slutföra det före regnperioden nästa år”, tillade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.