Fransman greps i Rawai för olagligt innehav av valskelett

Rawai –

En fransk man har gripits i Rawai för olagligt innehav av delar av valskelett.

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de fick ett tips från en person som bad att inte bli namngiven om att en utlänning i Rawai påstås ha olaglig innehav av valskelett.

Tjänstemän har fortsatt sin utredning där de slutligen arresterade Thierry Alain, 52, fransk medborgare, i Rawai igår (21 november)st). Från honom togs delar av underkäken på en baleenval.

Han erkände för tjänstemän att valskelettet tillhör honom. Han fördes till Chalongs polisstation för att anklagas för att ha brutit mot Wild Animals Protection Act.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.