Bangla-företagare uppmanar Patong-tjänstemän att städa upp mat-, dryckesförsäljare och påstådda transkönade prostituerade på Bangla Road

Patong –

Företagsoperatörer på Bangla Road i Patong uppmanar relevanta tjänstemän att städa upp mat-, dryckesförsäljare och påstås mer än 100 transgenderprostituerade.

Patong Entertainment Business Association (PEBA) ordförande Weerawit Kreuasombat berättade för Phuket Express. "Medan Patong-tjänstemän nu ökar säkerhetshanteringsåtgärderna på Bangla Road, bör transpersoner också städas upp. Vi får konsekvent klagomål om att de är irriterande och aggressiva mot turister. Vi har haft flera rapporter om fickstölder och stöld från dem. De flesta av dessa transkönade prostituerade är från Pattaya och Bangkok. Bangla Road borde inte ha transpersoner och de borde förbjudas från området.”

TPN noterar att kommentarerna inte verkade sträcka sig till sexarbetare som inte var transpersoner och vissa kommentarer på nätet kritiserade omedelbart kommentarerna och angav att de var trångsynta och diskriminerande för transpersoner. Patongpolisen har under tiden, eftersom det "officiella svaret" ständigt förnekat att någon prostitution fanns på Bangla Road eller Phuket eftersom det är olagligt, men baserat på kommentarer på sociala medier är detta en av de sämst bevarade "hemligheterna" i Thailand.

"Dessutom bör livsmedelsförsäljare inte tillåtas på Bangla Road. Patong-tjänstemän kan dock tillhandahålla specifika platser för dem i närheten. Att sälja alkohol i skumkartonger av försäljare eller pop-up-liknande alkoholbås måste förbjudas eftersom detta är olagligt. Bangla Road är en allmän väg och man kan inte sälja alkohol på vägen.” avslutade Weerawit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.