Två apor fångade efter att ha orsakat apaaffärer på Coconut Island i Phuket  

Koh Kaew –

Två apor fångades efter att ha stört lokala invånare på Coconut Island i Koh Kaew.

Direktören för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, Mr. Pongchart Chuahom, berättade för The Phuket Express att de under den senaste helgen underrättades från lokalbefolkningen på Coconut Island i Koh Kaew-distriktet i Mueang Phuket-distriktet om händelsen.

Två apor ska ha orsakat kaos i bostadsområden, störa bybor, göra oväsen, orsaka skador på egendom och mer.

Djurkontrollexperter anlände till ön från Kusoldharm Rescue Foundation i Phuket Town. Räddningsarbetare fångade slutligen de två aporna efter en längre jakt.

Aporna var oskadda och fördes ombord på en båt för att släppas tillbaka på samma ö men i ett avlägset landsbygdsområde där det finns få eller inga mänskliga invånare.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.