Phukets största berättelser från den senaste veckan: rysk man drunknar, översvämningar i Patong-bergen, tyskt par arresterade och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 14 november 2022 till söndagen den 20 november 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En 60-årig rysk turist drunknade vid Karon Beach i Phuket när han var på semester med sin fru. Hans fru sa att de gick ut i havet tillsammans innan hon kom upp på stranden. Hon gick tillbaka till vattnet igen innan hon såg sin man flyta i vattnet.
  2. Patongpolisen satte upp kontrollpunkter i båda ändarna av Bangla Road för att förhindra illegala droger och brott.

Polisen kontrollerade varje person som gick in och ut från Bangla-vägen. Målsökningen var efter knivar, vapen och andra vapen, illegala droger, efterlysta misstänkta och för turisternas säkerhet.

3. Översvämningar drabbar Phuket på natten efter en kort period av kraftigt regn som orsakat kaos och skador.

Regnet drabbade många delar av Phuket bara på kort tid.

En översvämning på Patong Hill har orsakat trafikkaos på eftermiddagen den 17 novemberth.

Regnet drabbade Patong-området inklusive Kuan Yang-området på Patong-kullen i ungefär en halvtimme runt 1 innan översvämningen kom ner från toppen av kullen.

4. En 56-årig man som bor i Phuket vann förstapriset i det thailändska nationella lotteriet och fick ett pris på 12 miljoner baht.

Herr Srinuan berättade för polisen att han köpte lotterna i en lotteributik mittemot Thalangs polisstation tre dagar innan. Han är mycket glad för sin lycka.

5. Ett tyskt par som tidigare anklagats för att ha gjort motstånd vid gripandet i en dramatisk incident i Pattaya åtalades för olagligt att ha stulit och sålt en hyrbil som hittades i Malaysia.

Det här var samma par som nyligen var inblandade i en dramatisk arrestering i Pattaya för överseende, noterar TPN Media, som du kan se den videon och artikeln genom att klicka eller knacka här.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.