118 ägg av lädersköldpadda hittades på Phang Nga Beach

Phang Nga –

Totalt hittades 118 havssköldpaddsägg i läder på en strand i Phang Nga, norr om Phuket.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de underrättades om äggen från en lokal invånare i Khao Pilai i Kokkloi sub-distrikt, Takua Thung-distriktet. Spår av havssköldpaddor hittades på Bang Khwan Beach i går (17 novemberth).

Officerare från DMCR anlände till stranden. Det tog cirka 20 minuter att gräva sanden 78 centimeter djupt innan man upptäckte havssköldpaddsäggen i skinn. Totalt hittades 118 ägg. 106 av dem är fertila ägg.

Äggen har flyttats till ett säkert område i närheten på grund av oro för väderskador. Man tror att havssköldpaddsungarna kommer att kläckas inom 60 dagar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.