Uppdatering: Ett tyskt par som stannat kvar i Pattaya och som gjorde motstånd mot arrestering åtalas för att ha stulit fordon i Phuket och tagit det till Malaysia

Wichit –

Ett tyskt par har tidigare anklagats för att ha gjort motstånd vid gripandet i en dramatisk incident i Pattaya åtalades för olagligt att ha stulit och sålt en hyrbil som hittades i Malaysia.

Wichit-polisen berättade för Phuket Express att den 2 novembernd, 2022 Petcharat Mankong, 22, som är ägaren till den stulna bilen, lämnade in en uppdaterad rapport till polisen om fordonet efter att ha fått reda på att de inblandade misstänkta nyligen greps i Pattaya för att ha stannat kvar.

Sedan februari 5th, fru Julia Poppelbaum, 34, tysk medborgare, hyrde Petcharats SUV i en månad för 32,000 14,000 baht. Hon betalade en deposition på 18,000 XNUMX baht innan hon fick bilnycklarna. Hon förväntades betala de återstående XNUMX XNUMX baht senare och sedan lämna tillbaka fordonet.

På Februari 12th Petcharat fick ett telefonsamtal från Narcotics Control Boards kontor om att hennes bil (tjänstemän kontrollerade registreringsskyltar för att hitta den riktiga ägaren) passerade genom en drogkontroll i Malaysia. Myndigheterna misstänkte att bilen kunde ha varit inblandad i ett illegalt narkotikanätverk och ville att ägaren skulle vara medveten om det.

Petcharat kontrollerade bilens GPS-signal som visade att bilen var i Malaysia. Hon försökte kontakta fru Julia men misslyckades.

Petcharat lämnade in en anmälan till relevanta polismyndigheter innan en arresteringsorder utfärdades många månader senare den 14 novemberth för fru Julia Poppelbaum och hennes pojkvän Thomas Veit, 47, tysk medborgare, för anklagelsen om stöld.

Polisen fann att paret hade återvänt till Thailand och hade stannat kvar och väntat på att bli utvisad. De kommer nu att åtalas för stöld av fordonet och står inför dessa anklagelser innan de utvisas.

Det här var samma par som nyligen var inblandade i en dramatisk arrestering i Pattaya för överseende, noterar TPN Media, som du kan se den videon och artikeln genom att klicka eller knacka här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.