UPPDATERING: Försvunnen fransman i Surat Thani hittades död

FOTO: Piyapong Sukchana / räddningsteam

Surat Thani:

Kroppen av en försvunnen fransman hittades efter att han hade försvunnit i fem days

Vår tidigare historia:

En fransman har försvunnit från en resort i Surat Thani sedan lördagen (12 novemberth.) Ägaren till resorten anmälde till polisen den 15 november att fransmannen inte checkade ut den 14 novemberth.

Sökandet har fortsatt sedan den 15 november av Panom District Chief, Phanom Police, Khao Sok National Park officers och räddningsarbetare.

Phanom-distriktets chef Suchao Tumosic berättade för Phuket Express att den franska ambassaden kontaktades av hans mor att hennes son inte kunde kontaktas sedan den 12 november.

Lokalbefolkningen berättade för The Phuket Express klockan 11:00 på lördagen (12 novemberth.) att Mr. Tizzlano, runt 34 år gammal, gick upp på Nang Phanthurat-berget med sin drönare för att ta foton och filma.

Klockan 4:00 (12 novemberth) bad han lokalbefolkningen att hitta sin drönare som hade fallit ner i skogen. Han ville anställa dem för 2,000 XNUMX baht. Lokalbefolkningen vägrade eftersom det började bli för mörkt och varnade Mr. Tizzlano att djungeln var farlig på natten och att återvända nästa dag.

Klockan 10:00 igår (16 novemberth) lokalbefolkningen hörde ljud som att knacka på trä från basen av Nang Phanthurat-berget.

I morse (17 novemberth), ett nödlägescenter (EOC) inrättades i Khao Sok National Park av Surat Thani-guvernören Mr. Wichawut Jintoe.

Poliserna hittade en signal från Mr. Tizzlanos mobiltelefon. De fann att mobiltelefonen hade 20 procent batteri kvar. Telefonsignalen GPS rörde sig nära foten av kullen. De trodde på den tiden att Mr. Tizzlano fortfarande gick för att hitta vägen ut ur skogen. Mer än hundra personer i sökteamet hade fortsatt sökandet idag.

Klockan 12:30 idag hittades hans kropp tragiskt fast på en klippa. Hans kropp fördes ut från skogen till ett närliggande sjukhus för den exakta dödsorsaken. Sökteamet trodde att Mr. Tizzlano kunde falla ner från en klippa.

TPN media ger sina kondoleanser till hans familj och vänner.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.