Tre restaurangchefer i Karon greps för att ha sålt skyddad papegojfisk

Karon –

Tre restaurangchefer i Karon har gripits för olaglig försäljning av papegojfisk.

Igår (16 novemberth) avdelningen av havs- och kustresurser (DMCR) granskade flera restauranger i Karon.

DMCR-tjänstemän berättade för Phuket Express att tre restauranger hittades som sålde nio, fem och två papegojfiskar som var mindre än 50 centimeter.

De tre cheferna fördes till Karons polisstation. De anklagas för innehav av skyddad fisk på den tredje listan av ministeriet för naturresurser och miljö (MNRE).

Papegojfiskar skyddas i Phukets marinmiljöskyddade område i ett tillkännagivande 2560 (2017) och en ytterligare artikel i 2563 (2020).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.