Thailand bekräftade att fall av Covid-19 ökar med 12.8 procent, säger thailändska folkhälsotjänstemän

FOTO: Thairath

Thailand -

Bekräftade fall av covid-19 i Thailand har ökat med 12.8 procent, säger thailändska folkhälsotjänstemän.

Generaldirektör för Department of Disease Control Doktor Tares Krassanairawiwong sa i går (13 november) att antalet bekräftade fall av Covid-19 har ökat med 12.8 procent från den 6 novemberth till november 12th. Fler patienter vårdas på sjukhus över hela Thailand.

De flesta fall finns i Bangkok och närliggande provinser samt turistprovinser, särskilt i de östra och södra delarna av Thailand. Båda är thailändska och utlänningar som deltagit på platser där det var trångboddhet.

Samtidigt är de dödliga siffrorna från Covid -19 stabila. Men de flesta dödsfall hittades hos ovaccinerade människor och vaccinerade personer utan booster sa Dr. Tares. Doktor Tares råder ovaccinerade äldre att stanna hemma och undvika festivaler och evenemang. Tjänstemän rådde också till maskbärande och sa att många människor, särskilt ungdomar och turister, inte bar masker vilket enligt honom ökade risken för Covid.

Det finns dock inget maskmandat i Thailand för närvarande och inga omedelbara planer på ytterligare restriktioner, med fokus på att allmänheten skyddar sin individuella hälsa och tar sina egna försiktighetsåtgärder baserat på sin personliga risknivå och sårbarhet.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/