60-årig rysk turist drunknar på stranden i Phuket

Phuket -

En 60-årig rysk turist drunknade vid Karon Beach i Phuket när han var på semester med sin fru.

Phukets turistpolis överstelöjtnant Eakkchai Siri berättade för Phuket Express att Karon Municipality räddningsteam underrättades i går om incidenten (13 november) av en livräddare vid Karon Beach.

De anlände till stranden nära Karon Circle för att hitta den medvetslösa manliga utlänningen på stranden. Han fördes till ett närliggande sjukhus där han dödförklarades vid ankomsten.

Den utländska mannen identifierades senare av Phukets turistpolis som Mr. Vladimir Kharitonov, 60, en rysk medborgare. Han har bott på ett hotell vid Karon Beach sedan den 9 november med sin fru Marina Kharitonov, 60, rysk medborgare. De skulle checka ut den 22 november.

Hans fru sa att de gick ut i havet tillsammans innan hon kom upp på stranden. Hon gick tillbaka till vattnet igen innan hon såg sin man flyta i vattnet.

Överstelöjtnant Eakkchai berättade för Phuket Express att området där den ryska turisten drunknade är tillgängligt för simning. Det finns inga rivströmmar. Vittnen såg den ryske mannen vänd nedåt. Livräddare trodde att han kunde ha svimmat eller haft ett hälsoproblem innan han drunknade.

Händelsen är fortfarande under utredning av relevanta myndigheter.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.