Förklarare: Vad händer med det kommande APEC-toppmötet i Thailand?

Nationellt —

Thailand, officiell värd för APEC-toppmötet 2022, tillkännagav sin beredskap att stå värd för det 29:e Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)-toppmötet, som kommer att äga rum den 18:e och 19:e november 2022 i Bangkok, fem dagar från idag (13:e november) ).

Men vad är det egentligen?

APEC är ett regionalt ekonomiskt forum som grundades 1989 med Thailand som ett av dess 21 medlemmar att utnyttja Asien-Stillahavsområdets växande ömsesidiga beroende genom handel, tjänster, investeringar och gränsöverskridande resor. Organisationen är vanligtvis värd för ett toppmöte varje år, och årets mål kommer att vara att återuppliva regional ekonomisk integration, återansluta regionen efter covid-19-pandemin och försäkra hållbarhet för framtida tillväxt, enligt APEC-sekretariatet.

Hur många länder kommer att delta i toppmötet i Bangkok?

Nu har alla 21 medlemsländer bekräftat sin närvaro, några av ländernas ledare själva och några av representanter som USA:s president Joe Biden som har anförtrott USA:s vicepresident Kamala Harris att representera honom vid mötet. Rysslands president Vladimir Putin kommer inte heller att närvara på grund av den pågående invasionen av Ukraina och säkerhets- och diplomatiska oro.

Dessutom har tre icke-medlemsländer inklusive Saudiarabien, Frankrike och Kambodja bekräftat att de kommer att ansluta sig till toppmötet i Thailand som särskilda gäster.

I vad som kommer som en gåva för vissa thailändare har den thailändska regeringen förklarat 16-18 november som särskilda helgdagar i Bangkok, Nonthaburi och Samut Prakan under APEC-mötet. En tillströmning av besökare från dessa lyckliga provinser förväntas resa till turism provinser som pattaya och Phuket att semestra under denna period.

Vad du bör och inte får göra under APEC Summit

Dos är vanligtvis för att dra nytta av de speciella långa semestrar, gå och ha kul i närliggande provinser, eller ta en paus från en vanlig uppståndelse i Bangkok. Men det gör inte är det protesterande och otillåten sammankomsts runt möteslokalerna och flera områden är förbjudna på grund av oro för avbrott och säkerhet, även om många aktivistgrupper fortfarande förklarade sin envishet att protestera.

Vad finns i APEC-toppmötet för Thailand?

Temat för toppmötet 2022 är "Open Connect Balance." Eftersom Thailand är ett turismberoende land, som drabbades hårt av pandemin, hoppas Thailand att medlemsländerna kommer att hjälpa varandra att 1) ​​starta om regionala anslutningar, särskilt rese- och turistindustrin, 2) underlätta handel och investeringar och 3) avancera hållbar, balanserad och inkluderande tillväxt genom den biocirkulära gröna (BCG) ekonomin.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.