Överbliven tysk man och thailändsk kvinna greps med pistol, kulor, vapendelar, krut och droger i Patong

Patong –

En tyska och en thailändsk kvinna greps med en pistol, kulor, delar av vapen, krut och droger i ett hus i Patong.

Patongs polischef överste Sujin Nilbodee berättade för Phuket Express att Mrs. Rat, 44, från Ubon Ratchathani och Mr. Mateas, 39, en tysk medborgare, har arresterats i ett hus i Soi Khwan Yang i Patong i går (11 november).

Deras efternamn lämnades inte till pressen.

Ett handeldvapen, 16 kulor, delar av vapen, 12.3 gram gevär och 0.80 gram kristallmetamfetamin togs i beslag. De fördes till Patongs polisstation.

Överste Sujin berättade för Phuket Express att gripandet kom efter att polisen underrättats om att den tyske mannen skickade en bild på en pistol över en LINE-applikation för att hota någon. Den oidentifierade personen anmälde sedan hotet till polisen.

Herr Mateas berättade för polisen att han har bott tillsammans med sin "fru" i tio år men inte haft ett lagligt äktenskap. Han köpte pistolen av sin thailändska vän vid namn Boy för 20,000 XNUMX baht för ungefär fyra år sedan men Boy har sedan dess gått bort. Han köpte droger av någon som han hävdade att han inte kände och inte visste hur han skulle kontakta, vilket väckte misstanke hos polisen.

Mr. Mateas och Mrs. Rat står inför anklagelser för olagligt innehav för ett skjutvapen och ammunition och olagligt innehav av en kategori 1-drog.

Herr Mateas står inför ytterligare anklagelser för att ha stannat för länge, även om polisen inte berättade för pressen hur lång hans vistelseperiod var.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.