Ny förordning kontrollerar cannabisblommor i Thailand

Thailand-

En ny förordning för att kontrollera användningen av cannabisblommor har utfärdats för medicinska och industriella ändamål.

Traisulee Traisaranakul, biträdande talesperson för regeringen, avslöjade för pressen. "Folkhälsoministeriet Anutin Charnvirakul har undertecknat en förordning om en kontrollerad ört (Cannabis) 2565 (2022) som startade idag (12 november)th). "

"Den nya förordningen är ändrad från den som utfärdades den 16 junith, 2022. Cannabisblomknoppar kontrolleras för fördelar som en ört. Alla som vill använda blommor för studier, export, försäljning eller bearbetning för försäljning måste ha tillstånd från relevanta myndigheter”, förklarade Traisulee.

"Cannabisblomknoppar får inte säljas till personer under 20 år, gravida eller ammande mammor och studenter. Ett undantag i dessa kategorier är för försäljning till medicinsk personal och traditionella medicinska ändamål”, tillade Traisulee.

"Att sälja cannabisblommor via varuautomater, online, i tempel, sovsalar, offentliga parker, djurparker och nöjesparker är förbjudet såväl som all kommersiell reklam", konstaterade Traisulee.

Den nya förordningen förbjuder också uttryckligen rökning av cannabisblommor på alla affärsställen såvida de inte är under jurisdiktion och auktoritet av en legitimerad läkare, läkare eller traditionell läkare.

Förordningen förbjuder inte innehav eller privat rökning av cannabisblommor för personer över tjugo år.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul uppgav att de skärpta reglerna redan fanns i ett länge försenat utkast till lagförslag som har kämpats om av politiker i den thailändska regeringen. Eftersom lagförslaget fortfarande inte har antagits beslutade folkhälsoministeriet att i stället utfärda nya föreskrifter.

Motståndare till laglig cannabis, såsom medlemmar av det politiska partiet Pheu Thai, sade tidigare idag att de anser att de nya reglerna är för milda och fortsätter att kräva att cannabis återigen ska göras till ett illegalt narkotika, vilket skulle förbjuda innehav, privat hemodling och privat rökning om det inte sker under medicinsk övervakning och godkännande.

De sa också att de nya reglerna hade många gråzoner och påpekade att det inte skulle vara svårt för många apotek och cannabiskaféer att ha en traditionell medicinsk personal ombord eller i personalen för att lagligt tillåta rökning i lokalerna.

Medlemmar av det thailändska demokratiska partiet har krävt att alla apotek och cannabiskaféer ska stängas och endast öppnas igen om de ges tillstånd från flera hälsomyndigheter och licensieras som en riktig medicinsk klinik.

De flesta analytiker på thailändska sociala medier uppgav att de nya reglerna, särskilt kring reklam och onlineförsäljning, var förväntade och ingenting i de nya reglerna kommer som en överraskning eller skulle stänga tusentals apotek och kaféer som för närvarande är öppna, och påpekade att nuvarande tillstånd och licenser att operera var inte svåra att få.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.